Narsaq

Der er vandrestier så langt øjet rækker og efter kort tids sejlads, når du ind til gletsjere og fåreholdersteder.

En grønlandsk børnesang handler om, at alle er cowboys i Narsaq. I et land uden meget landbrug og gårdliv, skal der ikke meget til, før man snakker om dem, der rider på heste i en by, hvor der er så frodigt og grønt. Der er vandrestier så langt øjet rækker og efter kort tids sejlads, når du ind til gletsjere og fåreholdersteder.

Byens puls har gået lidt op og ned de sidste 20 år og efter kommunesammenlægningerne i 2009, er der mange ting, der er gået lidt i stå. Men heldigvis har byen stadig ildsjæle og personer, der kæmper for liv i byen.

Byen har uden tvivl stor tilknytning til de mange fåreholdersteder rundt omkring. En del ”islændere” (den islandske pony) bliver hver sommer fragtet hertil fra Island og trives i bedste velgående her i de sydgrønlandske vidder og i landbrugslivet.

Byen har ca. 1.300 indbyggere og ligesom andre byer i den størrelsesorden, har der de seneste år været stor udvandring. Mange flytter til Nuuk eller Danmark.

Hundeslæde: Nej
Midnatssol om sommeren: Nej, men lyst flere måneder om sommeren
Nordlys: Ja, mulighed for at se det, når det er mørkt

Qassiarsuk – Sillisit – Narsaq. Rød rute

Varighed: 3-4 dage, ca. 55 km.
Orientering/sværhedsgrad: Grusvej fra Qassiarsuk til Sillisit. Ruten er ikke markeret fra Sillisit til Narsaq. Moderat til svær vandring. Let fjeldterræn fra Sillisit til Nødhytten. Fra Nødhytten til Narsaq stejlt fjeldterræn.
Overnatning: Fåreholdsted i Qassiarsuk og Sillisit. Vandrehjem og Hotel i Narsaq. Du får behov for telt mellem Sillisit og Narsaq.

Qassiarsuk – Tasiusaq – Nunataaq – Sillisit – Narsaq. Gul rute

Du kan med fordel forlænge ruten mellem Qassiarsuk og Sillisit på din vandring ad rød rute mod Narsaq. Den forlængede tur bringer dig bl.a. forbi to fåreholdersteder ved Bredefjorden. Beregn 1,5 – 2 ekstra dage.