Qasigiannguit byvandring m. guide
Tag med os på en ganske personlig tur igennem vores smukke by Qasigiannguit.
Vi begynder med en tur på det lokale museum, hvor du kan se den fantastiske samling af materiale om de tidligere inuit'er, mere end 4000 år gammelt.
Vi vandrer forbi heliporten, elforsyningen, hundepladser, byens skole, forsamlingshus og byens midte. Turen giver et godt indblik i livet i arktis og hvad der skal til for at få byen til at leve. På turen vil guiden fortælle om byens historie fra kolonitiden til nu.
Pris: 280,- DKK pr. pers. - Varighed: 2 timer – Sværhedgrad: 1
Vandretur til Paradisbugten m. guide
Medbring: Vand.
Inkluderet: Kaffe og te
Pris 250 DKK pr. person - Minimum 3 personer. - Varighed: 3 timer - Sværhedsgrad: 2
Mød vores slædehunde
Praktisk info: Man bliver hurtigt beskidt på denne tur, så ifør dig det tøj du har med der kan klare lidt mudder.
Pris 200 DKK pr. person - Minimum 4 personer -Tid: 1,5 hour - Sværhedsgrad: 1
Vandretur til vandfaldet m. guide
Vi vandrer langs søen Tasersuaq ud til strømstedet, hvor søen møder fjorden Eqalunnguit. Her krydser vi strømstedet og fortsætter vores vandretur til det flotte vandfald.
Kaffe og te er inkluderet.
Pris 350 dkk pr. person - Minimum 3 personer - Tid: 5 hours – Sværhedsgrad: 2-3
Qasigiannguit Museum
Hvalsafari
Hundeslædekørsel
"Brættet"
Moskussafari
Hotel Diskobay - Qasigiannguit
Byens hotel ligger flot placeret med udsigt over Diskobugten lige ved indsejlingen til byen.
Om Qasigiannguit
Qasigiannguit ”stedet med de spraglede sæler” – ligger flot placeret i den sydøstlige del af Diskobugten – godt 200 kilometer nord for Polarcirklen. Midnatssolen skinner her døgnet rundt om sommeren, og om vinteren danser nordlyset – Aurora Borealis på nattehimlen. De arktiske rammer udgøres af et fantastisk fjeldlandskab mod øst ind mod Indlandsisen og mod vest ligger den mægtige Diskobugt. Vinterlandskabet udforskes fra hundeslæde og snescooter, og i sommerhalvåret vandres der i fjeldet og sejles i Diskobugten.
Det primære erhverv er stadig fangst og fiskeri, som det altid har været. På havet fanges hellefisk, torsk, krabber og rejer m.m. og i fjeldlandskaberne ind mod Indlandsisen findes rensdyr og moskusokser. Byens nyere historie begyndte ved grundlæggelsen i 1734 og navnet var ”Christianshåb”. Der bor ca. 1.200 mennesker og et større antal grønlandske slædehunde i Qasigiannguit i dag. Et ferieophold i Qasigiannguit giver den rejsende et unikt indblik i nutidens Grønland, med autentiske oplevelser indenfor såvel kultur som natur. Qasigiannguit er i den grad en levende by med skole, efterskole, Royal Greenland fabrik m.m. Man kan rejse til Qasigiannguit fra både Ilulissat og Aasiaat.
Hundeslæde: Ja (vinter)
Midnatssol om sommeren: Ja
Nordlys: Ja, mulighed for at se det, når det er mørkt