Den langsomme vækst i det kolde hav og klimaet i almindelighed er med til at give en usædvanlig god og ren smag til havets skatkammer af mad. Over de forskellige sæsoner spænder det vidt, hvad havet byder på. I starten af sommeren bugner det af smagfulde stenbiderrogn. Senere trækker fjeldørrederne ind i fjordene, hvor de lokale tager ind og camperer for at fange og konservere dem ved at koldryge dem med lyng ude fra fjeldet - en delikatesse uden lige.
Fra landjorden er moskus og rensdyr det, som bliver brugt mest i det grønlandske køkken. Begge har sin helt egen og karakteristiske smag, som kommer af at dyrene går frit ude i fjeldet og spiser vilde urter og planter. Kødet bliver brugt i alle afskygninger, som tatar, spegepølser, gryderetter, osv.
I sommerperioden (juni – september) udfolder den grønlandske flora sig i fuldt flor. I fjeldlandskaberne vælter det frem med vilde urter, såsom fjeldsyre, grønlandsposten, arktisk timian, samt en overflod af spisesvampe i de sene sommermåneder. Det kombinerer vi med urter, som vi selv dyrker, foruden nordiske grøntsager.
Caféer og restauranter i Grønland har generelt en høj standard. Ønsker man at spise rigtig godt, kender vi de fleste spisesteder i hele Grønland og kan vejlede til de største madoplevelser. Mange af restauranterne er i perioder så populære, at vi anbefaler bordbestilling.
Vores restauranter i Grønland:
Vi stræber naturligvis så vidt muligt efter at købe vores råvarer ved de lokale fiskere og fangere. Her får vi den bedste kvalitet og støtter samtidig lokalsamfundet.